Fundraising

 

 

De belangrijkste fundraisingactiviteit van Lions Club Kortrijk Leie van voor het jaar 2000 was het herfst-jeugdgalabal, dat jaarlijks georganiseerd werd van 1980 tot 1992. In de topjaren kwamen meer dan 3000 mensen naar deze activiteit.

Vanaf 2001 is Lions Club Kortrijk Leie gestart met een fundraisinginitiatief onder de vorm van een circusmatinee die om de 2 jaar georganiseerd werd. De tussenliggende jaren werden enkele muzikale optredens georganiseerd in de Kortrijkse Schouwburg. Daarnaast werd ook een wijnveiling en een kunstproject op touw gezet.

In 2012 werd het project Piano for Life georganiseerd. Dit pianorecital met virtuoos Julien Libeer kende een groot succes. In 2013 organiseerden we een speciaal eenmalig dubbelconcert met Chris Lomme & Jef Neve onder het motto Chris Lomme & Jef Neve for Life. Dit werd in 2014 gevolgd door een optreden van pianist Christiaan Kuykenhoven in de Sint-Maartenskerk te Kortrijk, waarin een muzikaal verhaal verteld werd over de liefdesgeschiedenis van Cosima, Liszts dochter en tevens Wagners vrouw, en dat onder het moto Cosima for Life.

In 2015 gooiden we het over een andere boeg. We organiseerden toen de eerste editie van A Taste for Charity in Kortrijk Xpo. Met dit initiatief lieten we onze meer dan 1000 gasten proeven van de kookkunsten van meer dan 10 toprestaurants uit het Kortrijkse, gecombineerd met een muzikaal optreden, en afgesloten met een swingende party. Van 2016 tot 2019 herhaalden we dit evenement met nog een grotere opkomst.

In 2020 werden we door de coronapandemie gedwongen om de formule om te vormen tot A Brunch for Charity, waarbij we op 2 zondagen brunchpaketten aan huis brachten. De inhoud werd nog steeds voorzien door de toprestaurateurs uit de Kortrijkse regio.

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseerden we opnieuw een live editie in Kortrijk Xpo. De ingrediënten van de vorige edities bleven overeind en werden verder uitgediept. Meer info vind je op www.atasteforcharity.be.

Op donderdag 2 februari 2023 organiseerden we een concert met Wannes Cappelle en Nicolas Callot. Zij brachten liederen van Mozart vertaald in het plastische en poëtische West-Vlaams dat het oeuvre van Cappelle zo kenmerkt. Wannes zette de liederen waar nodig naar zijn hand en liet de teksten spreken voor een hedendaagse luisteraar. In deze intieme setting begeleidde Nicolas Callot Wannes meesterlijk op een pianoforte uit eigen collectie.