Fundraising

 

 

De belangrijkste fundraisingactiviteit van Lions Club Kortrijk Leie van voor het jaar 2000 was het herfst-jeugdgalabal, dat jaarlijks georganiseerd werd van 1980 tot 1992. In de topjaren kwamen meer dan 3000 mensen naar deze activiteit.

Vanaf 2001 is Lions Club Kortrijk Leie gestart met een fundraisinginitiatief onder de vorm van een circusmatinee die om de 2 jaar georganiseerd werd. De tussenliggende jaren werden enkele muzikale optredens georganiseerd in de Kortrijkse Schouwburg. Daarnaast werd ook een wijnveiling en een kunstproject op touw gezet.

In 2012 werd het project Piano for Life georganiseerd. Dit pianorecital met virtuoos Julien Libeer kende een groot succes. In 2013 organiseerden we een speciaal eenmalig dubbelconcert met Chris Lomme & Jef Neve onder het motto Chris Lomme & Jef Neve for Life. Dit werd in 2014 gevolgd door een optreden van pianist Christiaan Kuykenhoven in de Sint-Maartenskerk te Kortrijk, waarin een muzikaal verhaal verteld werd over de liefdesgeschiedenis van Cosima, Liszts dochter en tevens Wagners vrouw, en dat onder het moto Cosima for Life.

In 2015 gooiden we het over een andere boeg. We organiseerden toen de eerste editie van A Taste for Charity in Kortrijk Xpo. Met dit initiatief lieten we onze meer dan 1000 gasten proeven van de kookkunsten van meer dan 10 toprestaurants uit het Kortrijkse, gecombineerd met een muzikaal optreden, en afgesloten met een swingende party. In 2016 en 2017 herhaalden we dit evenement met nog een grotere opkomst. Op zaterdag 15 december 2018 organiseren we de 4de editie in Kortrijk Xpo. De ingrediënten van de vorige edities blijven overeind en worden verder uitgediept. Meer info vind je op www.atasteforcharity.be.